Forensisch Medisch (zeden)Onderzoek

LOEF is het Landelijk Onderzoeks- en Expertisebureau voor Forensische Medische Onderzoeken bij minderjarigen, met een specifieke focus op de leeftijdsgroep van 0-15 jaar. LOEF staat niet alleen voor een afkorting; het vertegenwoordigt een doelmatige organisatie die zich inzet voor spoedeisende medisch-forensische onderzoeken. Sinds maart 2022 voert LOEF dit uit in opdracht van politie en openbaar ministerie (OM). In 2022 en 2023 hebben we dit gedaan onder contract met het NFI, sinds 2024 doen we dit onder contract van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Onze werkwijze houdt in dat de politie ons benadert via ons piketnummer, waarna we in samenspraak bepalen waar en wanneer het medisch forensisch onderzoek zal plaatsvinden. Deze onderzoeken vinden doorgaans altijd plaats in een Centrum Seksueel Geweld (CSG).

Wij bedienen het gehele Nederlandse grondgebied, met uitzondering van het Caraïbisch deel van het Koninkrijk. 

Gebaseerd op onze overtuiging dat kinderen recht hebben op snelle, deskundige, en kindvriendelijke hulp, streven wij naar kwaliteit in samenwerking met onze partners in de forensische opsporing, CSG's, het OM en het NFI.

Periodiek organiseren wij bijscholing voor onze eigen artsen, waarbij er ook plaats is voor andere geïnteresseerden. Ons team bestaat uit toegewijde professionals die zich inzetten voor het welzijn van jonge slachtoffers en een zorgvuldige en deskundige bijdrage aan het opsporingsproces hoog in het vaandel hebben staan.

De website van LOEF gebruikt (technische)cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.